Boekje 'Leuke pubers!?'

'Leuke pubers!?' is een compact, makkelijk leesbaar, praktisch en duidelijk boek. Je krijgt zicht op hoe je problemen kunt voorkomen of oplossen. Het is in eerste instantie bedoeld voor ouders maar ook bruikbaar voor anderen die met pubers te maken hebben. De pubers zelf worden ook niet vergeten. Zo sluit elk hoofdstuk af met handige tips voor pubers over bijvoorbeeld 'iets vertellen aan je ouders'.

 

 

Inleiding

Een uitdagende baan, vader of moeder zijn. Zouden er veel ouders op solliciteren als het zo in de krant zou staan?

Van ouders wordt nogal wat verwacht. We weten uit eigen ervaring en uit ervaringen van anderen dat het ouderschap in de praktijk dan ook niet altijd vanzelf gaat. Want ook al weet je dat contact houden nodig is, hoe doe je dat als je puber niet meewerkt? En hoe zit het met vrijheid geven als je tegelijkertijd ook bescherming moet bieden? Hoe blijf je een leuke ouder als je puber zich niet zo geweldig gedraagt?

 

Ouders die tegen problemen aanlopen, praten hier niet altijd over en lossen het graag zelf op. Daarom hebben wij het initiatief genomen om dit doe-het-zelf boek te schrijven. We willen laten zien hoe je met al deze onderwerpen zelfstandig aan de slag kunt. Het lezen van dit boek zet je aan het denken en laat zien hoe je problemen kunt voorkomen en oplossen. Wij willen ouders van pubers op deze manier graag een steuntje in de rug geven.